39. Mednarodni festival komorne glasbe PIRANSKI GLASBENI VEČERI / 39 Festival internazionale di musica da camera SERATE MUSICALI PIRANESI / 39. International Chamber music festival PIRAN MUSICAL EVENINGS

 2_0cf960172407ca2d3b5f3b509045f06a

 27.7.2017 – 21.00

Križni hodnik minoritskega samostana Sv. Frančiška Piran 

Chiostro del monastero dei frati minori di San Francesco Pirano 

Cloister of St. Francis Monastery Piran 

DUET

OKSANA PEČENY (violina / violino / violin)

MATIC DOLENC (kitara / chitarra / guitar)

 

Vrhunska violinistka Oksana Pečeny Dolenc je prvo glasbeno znanje pridobila v rodnem Kijevu. Šolanje je nadaljevala v Mariboru, v razredu svojega očeta Tarasa Pečenyja, diplomirala pa v razredu prof. Primoža Novšaka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V času študija je prejela študentsko Prešernovo nagrado in posebno diplomo Summa cum laude za umetniške dosežke. Je zmagovalka državnih in mednarodnih tekmovanj. Kot solistka je nastopala z vsemi slovenskimi orkestri in nekaterimi tujimi. Oksana je že četrto sezono koncertna mojstrica SNG Maribor, kar šteje za svoj največji dosežek.

Matic Dolenc se je s kitaro srečal na GŠ Kranj, kjer se je pod mentorstvom prof. Nataše Bogataj šolal 12 let. Ob koncu šolanja je prejel posebno nagrado glasbene šole in s simfoničnim orkestrom zaigral znameniti Concierto de Aranjuez. Svojo glasbeno pot nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Andreju Grafenauerju. Udeležil se je mnogih državnih in mednarodnih kitarskih tekmovanj ter osvojil številne nagrade. Sodeloval je na velikih koncertih Gimnazije Kranj v Cankarjevem domu, igral v ansamblu Prešernovega gledališča v Kranju, sodeluje pa tudi pri simfoničnih koncertih in predstavah v SNG Maribor. Poleg kitare se Matic ukvarja tudi s starimi glasbili (lutnja, teorba).

Oksana in Matic že vrsto let delujeta v duetu.

 

Cena vstopnice: 14 €, 12 € za študente in upokojence